Védd otthonod biztosítással!

Lakásbiztosítás

Ahhoz, hogy a lakásbiztosítás valóban hatékony védelmet nyújtson, fontos, hogy pontosan értékeljük a lakóingatlant, és a biztosítási fedezetet a lakás kockázataihoz igazítsuk. Érdemes alaposan megvizsgálni a különböző biztosítók ajánlatait, és összehasonlítani a biztosítási díjakat és a biztosítási feltételeket, mielőtt kiválasztjuk a megfelelő lakásbiztosítást.

Életünk folyamán egyre több vagyontárgyra teszünk szert, melyeket szeretnénk tartósan használni. A váratlan események (tűz, vihar, villám, csőtörés, stb…) bekövetkezésére nincs hatásunk, de a károk helyreállítása egy jó biztosítási szerződés megléte esetén anyagi megterhelés nélkül is lehetséges.

A lakásbiztosítások alapvetően az alábbi vagyoncsoportok védelmét szolgálják:

  • épület, építmények
  • általános háztartási ingóságok
  • nagyértékű ingóságok
  • ékszerek, nemesfémek
  • műtárgyak, gyűjtemények
  • készpénz, értékpapír
  • fegyverek, hobbi eszközök
  • vállalkozás eszközei
  • napelem, hőszivattyú, medence

A vagyontárgyak biztosítási értékmegállapításának alapja általában az újérték elv, vagyis épületek esetében azok teljes újjáépítési költségét, az ingóságok esetében azok új állapotban történő, újra beszerzési értékét kell figyelembe venni. Erre azért van szükség, mert kár esetén így érhetjük el, hogy a kártérítés nagysága megfelelő legyen.

A megfelelő értékek fenntartása érdekében a vagyonbiztosítási összegeket a biztosító évente, az átlagos árszínvonal változásához igazítja Ezt indexálásnak, más néven értékkövetésnek nevezik.

Ennek során a Központi Statisztikai Hivatal adatait, például a számított lakásjavítási, karbantartási árindexet vagy a fogyasztói árindexet veszik figyelembe Előbbit jellemzően az épületek, utóbbit az ingóságok esetében A biztosítási összegek változását a biztosítási díj változása is arányosan követi.

Valamennyi lakossági vagyonbiztosítás alapját képezik a tűz, robbanás, villámcsapás, szélvihar, felhőszakadás, jégeső, árvíz, földrengés stb., ezeket a feltétel részletesen tartalmazza. E mellett, szinte még a legegyszerűbb biztosítások is fedezetet nyújtanak a csőtörés (vezetékes víz károk) az üvegtörés és a betöréses lopás károkra is. Gyakori elem a baleset és felelősségbiztosítás is, de az egymással versengő, újabbnál újabb konstrukciók ezeken kívül számos más kockázatot is tartalmazhatnak. Ma már 50-60 különböző kockázatot lefedő biztosítási csomagok is megtalálhatók a piacon.
Az általában modul rendszerű, ingatlanokra kínált biztosítási lehetőségek közül, segítségünkkel mindenki megtalálhatja a számára legelőnyösebb, testreszabott konstrukciót.

Vegyük fel a kapcsolatot!

Tovább

Rólunk mondták

Vélemények a Mester Alkuszról

Csak ajánlani tudom a Mester Alkuszt, mert azt érzem, hogy nem csak ajánlatokat gyűjtenek és adnak át, hanem megismerve az igényeinket segítenek a számunkra ( és nem a számukra) legjobb ajánlatot kiválasztani. Ez nem gyakori hozzáállás és így nem csak állandó megbízójuk vagyunk, hanem a bizalmam is elnyerték. Biztosítást csak náluk kötök!

FICZERE Zsolt
Triklon-IT Kft.

A biztosításainkat a Mester Alkusz Kft kezeli, a minap felhívtak, hogy a lakás biztosításunkat a biztosító értékkövetés miatt kb. 40.000 Ft-tal megemelné, de átnézték. Azt javasolják, dolgozzuk át, így több szolgáltatási érték lesz benne, és a díja ráadásul nem is fog emelkedni, ebben az esetben!!!! Letettem a telefont, és azon gondolkoztam, hogy ilyen létezik??? Felhívnak, és azon dolgoznak, hogy Nekem pénzt spóroljanak, és még többlet szolgáltatást is kapok! Alig tértem magamhoz! Mindenkinek a legjobb érzéssel ajánlom!

BARANYINÉ Mariann
Hódszolár Kft.

A céges vagyon és felelősségbiztosítás megkötését bíztam a Mester Alkusz Kft-re. Szakszerű és teljes körű tájékoztatást kaptam az aktuális törvényi és fedezeti feltételekről, így könnyen el tudtam dönteni, hogy melyik konstrukció lesz a vállalkozásomnak a legmegfelelőbb. Több biztosító ajánlatai közül, azonos tartalom mellett, díjban a legkedvezőbbet javasolta. Követi a szerződéseket, az aktuális változásokra felhívja a figyelmet. Az én érdekeimet tartja szem előtt a biztosítóval szemben. Jó szívvel ajánlom a Mester Alkusz Kft-t azoknak, akiknek fontos, hogy a vállalkozása, biztosítás szempontjából, biztos kezekben legyen.

KOPILOVIC Erzsébet
Classic Grill szerb étterem

FDR nyilatkozat: Társaságunk tájékoztatása a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről szóló 2019/2088 számú EU rendelet >> (SFDR) szerint. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatója>> SFDR témában.
Panaszkezelés: Az ügyféltérben kifüggesztett és www.mesteralkusz.hu weboldalon közzétett panaszkezelési szabályzat szerint. A fogyasztó kérheti a Mester Alkusz Kft-től a Mester Alkusz Kft felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) beadható fogyasztói megkeresés vagy a Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT) intézhető, vitarendezésre irányuló eljárás megindítására vonatkozó kérelem formanyomtatványát, ha a Mester Alkusz Kft előzőleg elutasította a fogyasztó panaszát. A kérés nyomán a Mester Alkusz Kft ingyenesen elküldi ezeket a dokumentumokat az adott kérelmezőnek. Panaszát, kifogását előterjesztheti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) weboldalán elérhető formanyomtatványon is, melyet ide kattintva érhet el.
Figyelmébe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett „Mit tegyünk, ha pénzügyi panaszunk van?” és „Pénzügyi Békéltető Testület” témájú tájékoztatókat.
A fogyasztó online vitarendezési platformon keresztül online is kezdeményezheti a jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezését a közösen megválasztott vitarendezési fórumnál, a kapcsolódó MNB tájékoztatót ITT olvashatja el. Magyarországon a pénzügyi fogyasztói jogviták rendezésére a Pénzügyi Békéltető Testület jogosult.
Adatkezelés: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósági (NAIH) nyilvántartási szám:……….. Adatkezelési szabályzat elérhető itt>>

Készítette: Innoversity Kft.